[Callers] Anything and Spread

dada.dvorak na icloud.com dada.dvorak na icloud.com
Čtvrtek Srpen 25 17:05:35 CEST 2016


Ahoj kolegové

Po dnešním plusovém workshopu jsem se trochu ponořil do figury (Anything) and Spread… Třeba to pro někoho bude pomoc nebo inspirace

Jak se připravujete na novou sezónu? Úvaly i CF se už třesou očekáváním 😊

Los Medvědos

(Anything) and Spread
Počáteční formace: různá. Časování: 2

Tento povel lze použít třemi různými způsoby:
1) Pokud jsou pro SPREAD určeni jen někteří tanečníci (např.: ze statické čtverylky, Heads Star Thru & Spread), rozestoupí se od sebe a stanou se z nich ends, mezitím neaktivní tanečníci postoupí vpřed mezi ně.
To znamená, že je vyřešena problematika konečného postavení, která bývala nepřehledná, neboť umožňovala dvojí výklad. Tedy výsledkem zmíněné kombinace není "O" formace, ale řada. Pokud by ovšem sides byli v páru, který kouká ven, výsledkem by byla formace "O", protože není splněna podmínka pro postup "vpřed". Stejně tak, pokud by vedlejší na sebe koukali (např. po Trade and Roll). Otázka je nad výslednou formací, pokud by sides v tomto případě byli v mini vlně. Já bych hlasoval za line of three a samotného tanečníka na vedlejší pozici, který kouká ven ze čtverylky.

2) Pokud (Anything) povel končí v řadách nebo vlnách (např.: Follow Your Neighbor), prostřední očekávají, že při pohybu SPREAD se pohybem do strany stanou novými koncovými tanečníky, zatímco původní koncoví očekávají, že se pomocí SPREAD dostanou na nejbližší středovou pozici. 
Přistoupíme-li na tuto definici, pak se musíme zabývat tzv. "general line", což jsou vlastně řady jakéhokoliv tvaru (v extrémním případě tedy i vlna, byť je to sporné). Z pozice inverted lines je aplikace definice běžná a stejná jako u oceánských vln (tzv. "slide nose-to-nose"). V případě aplikace definice pro řadu "line of four" nebo "3 and 1 line" by provedení pro ty, kde středoví i koncoví koukají stejným směrem, odpovídalo modifikovanému Half Sashay (což odpovídá i zmíněnému slide nose-to-nose, které je namnoze chápáno jako rozšíření skupiny figur half sashay). Při využití předchozího bodu definice, bych očekával, že v tomto případě budou středoví ti, kteří jdou před koncovými směrem od středu formace.

3) Pokud (Anything) povel končí v tandem couples (párech za sebou - např.: Wheel & Deal z pozice line of four, tj. z řad), vedoucí tanečníci jdou do strany od sebe, mezitím tanečníci v závěsu (trailing) udělají krok mezi ně.
Opět spíše otázka pro challenge levely: pokud by povel byl z infacing lines, tanečníci skončí v pozici finished double pass thru. Pak důsledné provedení definice znamená, že mezi výslednými řadami jsou dvě řady fantomových tanečníků. Tady se spíše hodí pravidlo o "dýchání čtverylky" (viz. David Tesař www.dalente.cz/cs/ruzne/sd-publikace/78-squarebreathing)  a tanečníci utvoří kompaktní formaci "lines back-to-back". 

Provedení: Všichni tanečníci přizpůsobí držení rukou a provedení formaci, která je výsledkem povelu (např.: ocean wave provedení po povelu "Follow Your Neighbor and Spread).



------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://trubka.network.cz/pipermail/callers/attachments/20160825/822713ad/attachment.html>


Další informace o konferenci Callers