[Square] Convention - soutez

HOJKA Jiří hojka na gfk.cz
Středa Březen 23 11:02:36 CET 2005


 jaké budou ceny pro vítěze?

Plha

-----Original Message-----
From: Malý Miloslav 12414 [mailto:MalyM at e.dpp.cz] 
Sent: Wednesday, March 23, 2005 10:39 AM
To: Konference o Square Dance
Subject: [Square] Convention - soutez

S blizici se Convention jsem jiz dostal par dotazu na soutez ctverylek uvedenou v programu. 
Vzhledem k tomu, ze jsem po urcitou dobu nevedel jak to bude organizacne, nebyl jsem schopen poskytnout jasne informace. Teprve v minulem tydnu jsem se dozvedel, ze mam volne pole pusobnosti a mohu soutez udelat dle sve predstavy.

Takze informace:
Pro ty, kteri si pamatuji soutez, ktera probehla na Rainbow 2003, staci sdeleni, ze se bude jednat o neco podobneho - stejna pravidla, stejne programy.

Pro ostatni.
Je to soutez ctverylek zamerena na prakticke tancovani v programu Mainstram a Plus (oboji cca 30 minut).
V soutezi se sbiraji trestne body (u kazde ctverylky bude jeden rozhodci).

Pravidla:
1) Za kazde rozpadnuti ctverylky 1 trestny bod.
Za rozpadnutou ctverylku se povazuje ta, ve ktere se soubezne ztrati 3, ci vice tanecniku. Pokud se ve ctverylce ztrati 1 nebo 2 tanecnici, zatimco ostatni pokracuji v tancovani, ctverylka se povazuje stale za funkcni.
2) Pokud rozpadnuta ctverylka neni schopna zareagovat na rady (lines forward and back), tak za kazdou nevyuzitou radu je 1 trestny bod.
3)Pokud tanecnici nezareaguji na napovedu ze zakladni ctverylky, je to take 1 trestny bod.

Nejedna se tedy o maraton, ani o posuzovani presnosti provedenych figur s porovnanim s definici (blbinky nejsou zakazany, jen obcas mohou zbytecne ctverylku rozpadnout), jedna se o soutez v tancovani, kde musite zareagovat na napovedu callera a jeho zaludnosti, pripadne pri rozpadnuti ctverylky ihned zareagovat na nejblizsi normalni radu (to byva obcas velky problem).

Vitezem je ctverylka, ktera nasbira nejmene trestnych bodu. Kdo si vzpomene na prakticky stejnou soutez na Ranbow 2003, jiste si vzpomene na to, ze mela u tanecniku uspech (6 ctverylek Mainstream, 3 nebo 4 ctverylky Plus) a ohlasy na ni byly kladne.

Vyhodou teto souteze je to, ze si sestavite Vam vyhovujici ctverylku a zatancujete si s vedomim, ze se caller nebude prizpusobovat salu tak, aby si zatancovali vsichni. Tedy na mene znale tanecniky nejen ze nebude bran ohled, ale sami si zvolite, zda je do ctverylky vezmete nebo ne.
Pritom ale ze souteze vylouceni take nemusi byt, kdyz si postavi vlastni ctverylku.
Pripominam, ze na minule soutezi se na druhem miste umistila ctverylka s tanecniky s velmi kratkou tanecni praxi - cca 1 -
2 roky, takze ani novacci nejsou zcela bez sance.

Soucasne shanim dobrovolniky na mista rozhodcich. Kdo z Vas je ochoten v tomto pomahat, dejte me vedet na moji adresu malym at e.dpp.cz.

Prihlaseni ctverylek do souteze - muzete se prihlasit na jiz uvedenou adresu, pripadne primo na Convention, kde bude u registrace papir, na ktery se zapisete.

Doufam, ze se prihlasi dostatecne mnozstvi ctverylek, pokud ne, soutez se zrusi a misto toho se nahradi tancovanim pro narocnejsi tanecniky.

Miloslav Maly

PS. Vim, ze se v SD vyskytuji odpurci podobnych soutezi, ale pri soucasnem stavu je to docela dobre zpestreni te tanecni jednotvarnosti. Ostatne jak znam nase tanecniky, tak to urcite nebude pro vetsinu honba za vitezstvim (i kdyz snaha vyhrat jiste bude a je vitana), ale predevsim to bude pro zkusenejsi malo casta prilezitost zatancovat si tam, kde se predpokladaji vyssi naroky. Skoda jen, ze nase tancovani neni ve stavu, kdy by jednotlive kluby byly schopny postavit svoji ctverylku, soutez by tim ziskala i vypovidajici hodnotu, jak se ve kterem klubu tancuje.





_______________________________________________
Square mailing list
Square at square.cz
http://trubka.network.cz/mailman/listinfo/square





Další informace o konferenci Square