[Square] Ubytování Rainbow a klub před

Beran Jan alnagon na isdata.cz
Pondělí Duben 21 13:19:01 CEST 2014


Ahoj lidi,

Vůbec se mi nelíbí slovo salámista.

Bylo  by lepší, kdyby se lidi hromadně hlásili a pak pár dní před akcí zase  odhlašovali, protože si v mladické nerozvážnosti nebyli jisti, zda na  akci budou mít čas nebo ne, ale pro klid organizátora se teda  přihlásili?

 Berte jako realitu, žes squarové akce mají mezi lidem českým nízkou  prioritu a pro spoustu lidí se to zřejmě z "tam musím být" přes "pokud  mi do toho něco nevleze" přesunulo do "když nebudu mít nic jiného". S  tím se musí buď pracovat, nebo lidi nějak stimulovat pro jiný přístup (ano, hrozba zrušení akce je jistého druhuas stimulací,  ale nejsem si jist, že tato cesta povede jinam než do pekel). Stupňované  vstupné (jak píše Medvěd o Rainbow) je jistě cestou, ale i to přináší  úskalí. Například to, jestli organizátor neztratí příliš peněz tím, že si moc lidí vybere slevu :-).

 Je nás po čtvrt století square u nás aktivních pět a půl (a třeba já funguji víceméně jen na úrovni klubových večerů). Neříkejte mi, že v tomhle množství lidí je těžké odhadnout, kolik jich kam dorazí, možná dokonce jmenovitě kteří to budou, nezlobte se na ně, že nejsou ochotni se kdovíjak dlouho předem zavázat k účasti, sic je spíš odradíte zcela.

                     Alnagon
________________________________________
Od: square-bounces na square.cz za uživatele Petr Dusek
Odesláno: 21. dubna 2014 12:31
Komu: Konference o Square Dance
Předmět: Re: [Square] Ubytování Rainbow a klub před

Letní, jenže to má jen nevýhody. Organizátor musí často zaplatit nějaké stornopoplatky, takže mu vznikne finanční ztráta. Lidi, kteří se přihlásili, jsou právem rozmrzelí, protože si zajistili volno na akci, ale ta se nekoná. Lidi, kteří se přihlásit neobtežovali, mají pocit, ze udělali dobře, ze se nehlásili, protože akce stejně není. To, že není jejich vinou, jim nedojde.
A když to ten organizátor udělá opakovaně, může celou akci zabalit, protože po dvou takto zrušených ročnících se na nej už vykašlou i ti dosud věrní.
Tragédii je, ze jakékoli řešení, které by mohlo postihnout tyhle salamisty, nutné dopadne i na ty, kdo se dřív přihlásit nemůžou (nemají rozumnou míru jistoty, ze se jim přijet podaří), případně zbytečně zvyšuje nároky na organizátory...

PD.
_______________________________________________
Square mailing list
Square na square.cz
http://trubka.network.cz/mailman/listinfo/square



Další informace o konferenci Square