[Square] Best practice - jak začít alespoň trošku bezpečně tančit

David Dvorak dada.dvorak na icloud.com
Čtvrtek Květen 7 12:02:40 CEST 2020


Ahoj přátelé

Protože se mi množí dotazy, zda-li a jak začneme s tancem, snažil jsem se celý týden najít na tuto otázku odpovědi. Jako člen Výboru CCCDCA jsem spolu s prezidentkou „dětské“ asociace připravil ukázku toho, jak se k tomu postaví v České Lípě. Přesto, že nejde o závazný návod, ale jen ukázku toho, jak to dělají jinde, může to být nápovědou. Nelekejte se toho, že se jedná o dětské taneční skupiny, vše, s výjimkou předávání dětí vedoucímu, platí i pro dospěláky. 

Obecně tedy bohužel v našem prostředí platí, že Square Dancing zatím provozovat nelze. Výjimka by byla možná jen pro členy společné domácnosti. Pokud je vás doma 4 na boxík, nebo 8 na čtverylku, skočit si můžete. Stejně tak Round Dance, kde spolu v páru smí tančit jen členové společné domácnosti. Pro RD kluby je asi situace, kdy mohou začít, pokud páry a cuer dodrží od sebe odstupy 2m. Stejně tak, pokud točíte Line Dance. Celková informace je na webu asociace https://www.cccdca.cz/jak-tancit-uz-od-kvetna/ <https://www.cccdca.cz/jak-tancit-uz-od-kvetna/>. Pokud se vám to celé nechce číst, přikládám to nejdůležitější z článku: 
Obecné shrnutí lze vyjádřit jako Line Dancing a sólo Clogging ano s dodržením 2m rozestupů. Párové tance pouze členové rodiny (tj. sourozenci). Skupinové choreografie, country tance a Square Dancing rozhodně ne. Je nutné dodržovat obecná pravidla (roušky, desinfekce, WC po jednom, nepoužívat sprchy a šatny…), Doporučujeme, aby se vedoucí či caller držel ve svém prostoru a fyzicky se nestýkat s tanečníky. Pro dětské taneční skupiny platí, že rodiče do prostor, kde trénujete nesmí, předání dětí musí proběhnout před budovou. Dospělí i děti by měli mít podepsanou bezinfekčnost. Při vstupu do objektu je doporučené měřit tělesnou teplotu. Při tréninku by měly být skupiny maximálně po 15 lidech a znemožněna migrace tanečníků mezi jednotlivými skupinami. Vše také záleží na domluvě a podmínkách pronajímatelů prostor a mohou se lišit. 

U nás je to tak, že v Úvalech nás do společenského sálu domu s pečovatelskou službou vůbec nepustí. Naproti tomu ve Filipovce by nás pustili pod podmínku, že po sobě vydesinfikujeme prostory (vyvětrat a vytřít). Za úvalské plánujeme alespoň klubový výlet. Bohužel ale Square Dance nemůžeme kvůli zákazu dotýkání a odstupu 2 metry. Třeba se změní i to. Vím, že některé skupiny plánují tancovat „lajny“ venku. 

Ať už je to, jak je to, hlavně dbejte o své zdraví a přistupujte k tomu chladnou hlavou a rozumem. Osobně si myslím, že pokud netančíte přes prázdniny, bude lepší počkat do září, respektive do července. To se uvidí, co se stane po otevření škol a obchoďáků a spol.  

Pokud jste dočetli až sem, gratuluju a doufám, že se brzy budeme moci bez rizika zeskvérovat až do němoty :-) 

Hlavu vzhůru
Medvěd 



------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://trubka.network.cz/pipermail/square/attachments/20200507/fc8813b5/attachment.htm>


Další informace o konferenci Square