[Square] Podekovani za Majovku

Petr Dusek petr na dostavnik.com
Pondělí Květen 7 22:51:44 CEST 2012


Ahoj,

   i ja bych rad podekoval bratislavskym tanecnikum za nadhernou akci, kterou pro nas pripravili. Stejne jako mnoho dalsich obdivuji i ja vytrvalost, s jakou tento klub kazdorocne pripravuje nove a nove zazitky. Poprve se Majovka konala pred dvaceti lety, tedy v době, kdy nekteri ucastnici te letosni jeste nebyli na svete. Naprosta vetsina z nas tehdy o Square dance bud nevedela vubec nebo jen mela matne tuseni, ze neco takoveho existuje. Proste prvni rocnik byl davno. Tak davno, ze je skoro na urovni Tutanchamona, Kleopatry nebo dinosauru - proste hluboko v historii. Proste Karolincata pomalu prechazeji do historie.
   I pres to vsechno Majovka nejevi znamky toho, ze by se chystala vyhynout - naopak se ma cile k svetu, vesele pobiha po Bratislave a kudy chodi tudy rozdava radost. Karolino, dekuju. Strasne moc dekuju.
   O programu uz psali prede mnou Pyro a Jessica. Ja chci podekovat jeste za jednu vec - Karolina si vzpomnela na starou tradici a zaradila blok Callers & cuers from the floor - blok, ktery kdysi mivala temer kazda akce, ale pak zmizel v propadlisti casu. Pod heslem "Kdo chce, muze si zahrat na callera nebo na cuera" jste dali moznost predvest sve umeni i mene znamym callerum a uerum - diky za to. A musim rict, ze krome poslednich dvou tipu si nikdo z ucastniku netrhnul ostudu... Mozna se casem zacneme na flyerech potkavat i s dalsimi dosud temer neznamymi  jmeny, kdo vi?
   Nepamatuji si, ve kterem roce cajovnu vystridal na Majovce koktejl bar, ale rozhodne te zmeny nelituji. Ne ze bych si nedal rad dobry caj, ale Sex na plazi, ktery mi barova devcata poskytla, je proste jina uroven zazitku... Stejne tak ostatni koktejly a kavy, ktere se tam podavaly. Takze dekuju i posadce baru, kde tentokrat nehoustl dym, ale vyborna nalada. Baru se tyka i jedina vytka, kterou k akci mam: velice mi chybelo ujisteni slovenske policie, ze ridici, kteri pri kontrole predlozi badge z akce, nebudou podrobovani testum na alkohol. I kdyz by to stejne asi moc nepomohlo, spolupracovat by musela i ta ceska.
   Do bufetu patri podekovani nejen za vyborne jidlo, ktere servirovali, ale i za mile usmevy, kterymi vsechno bohate korenili. Takovy chleba chutnal dvojnasob! Tim pochopitelne nemyslim to, ze ostatni by se neusmivali.
   Dekuju i Ivetine bratrovi Michalovi, ktery, pote, co nas loni poustel v sobotu ve ctyri rano dovnitr, nas tentokret poustel v nedeli ve ctyri rano ven, aby Sona mohla odjet na letiste.
   Ivete dekuju za ten roudovy blok, ktery se mnou odtancovala pote, co Sona vyletela do vzduchu.
   Posledni, ale nikoli nejmensi jmenovite podekovani patri Milanovi Hulejovi za jeho pruvodcovani po Bratislave. I jemu se omlouvam za netrpelivost a permanentni popohaneni - bohuzel nas honil cas, a tak jsme si nemohli vychutnat Milanovy rozsahle znalosti historie i soucasnosti tohoto krasneho mesta. Milane, jeste jednou se omlouvam a strasne moc dekuju. Priste to treba vyjde tak, ze toho casu bude vic. Moc rad si tvoji prochazku projdu celou.
   Urcite jsem zapomnel na spoustu dalsich lidi, kteri si podekovani zaslouzi. Omlouvam se vam vsem, a dekuju za vsechno, co jste udelali, a co dela Majovku stale netradicnim specialem.

   Takze - AHOJ ZA ROK V BLAVE.

 PD.


Další informace o konferenci Square