[Square] CCCDCA - dětské taneční hnutí

David Dvorak dada.dvorak na icloud.com
Pátek Březen 11 13:07:18 CET 2016


Ahoj přátelé

Dovolte mi při příležitosti spuštění nové verze webu www.cccdca.cz seznámit vás se společenstvím lidí, kteří svůj volný čas nadšeně věnují dětskému country tancování. 

CCCDCA je akronym pro Českomoravskou asociaci dětských country tanečních skupin, sdružující tanečníky věnující  se tancům ve stylu country, moderní country, line dance, show, národních tanců (Irska, Mexika a Skotska) a cloggingu (americký step). Asociace podporuje svoje členy, kterými jsou dětské taneční skupiny a dospělí jednotlivci. Ročně se spolupodílí na pořádání víkendových i jednodenních seminářů, jako třeba nadcházející Country Tančírna, kterou organizuje taneční klub Calipso v Praze. Dále jsou to setkání vedoucích a porotců CCCDCA. V létě pak participujeme na letní škole cloggingu. Každoročním vrcholem snažení našich členů je pravidelné květnové OMČR - Otevřené mistrovství ČR v country tancích pro děti a dorostence. Letos se setkáme 13.-15. května v Pardubicích. 

Dětská asociace CCCDCA má aktuálně více jak 600 členů. Pro zájemce máme vypracovaný vícestupňový vzdělávací systém, který obsahuje moduly podle zájmů a budoucího uplatnění frekventantů vzdělávacího cyklu. Nejvyšším stupněm akreditace je Akreditovaný porotce CCCDCA. Smyslem vzdělávání je rozšíření znalostí a schopností našich členů a zaručení profesionálního přístupu vedoucích, choreografů a porotců, kteří dlouhodobě pracují s dětmi, nebo se na tuto činnost připravují. 

Naši členové s námi často zůstávají i v dospělosti buď jako vedoucí či choreografové tanečních skupin, nebo jako naši aktivní podporovatelé. 

Pokud vás CCCDCA zaujala svým posláním či činností, budeme rádi, když i z vás se stanou naši fanoušci. Můžete nás navštívit na webu www.cccdca.cz, sledovat na Facebooku www.facebook.cz/cccdca, nebo na Instagramu www.instagram.com/cccdca. Chystáme se i na další sociální interakce. No a pokud máte cestu, čas a zájem, rozhodně si nenechte ujít zmíněné OMČR, aneb jak naši členové familierně říkají „Mistrák“ v Pardubicích, hlavní program je plánovaný na sobotu a neděli 14.-15.5.

Za CCCDCA přeje mnoho krásných zážitků s tancem
David Medvěd Dvořák


Další informace o konferenci Square